De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen.Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og...
Elsker du duften af friskbagt brød og smagen af hjemmelavede kager? På dette hyggelige bagehold bestemmer du selv, hvad vi skal bage! Den første gang har Jutta, vores erfarne bager og konditor, forberedt en lækker hyggebagning, og derefter er det...
Den israelsk-britiske kogebogsforfatter Yotam Ottolenghi er braget ind på den internationale kokke-scene med over 10 millioner solgte kogebøger. Succesen skyldes, at det er lykkedes ham at genopfinde middelhavskøkkenet med nye sammensætninger, som...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte napolitanske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder go...
Det behøver ikke at være kedeligt at lave mad til sig selv, men det kræver lidt omtanke, og på dette kursus får du masser af inspiration og gode fif til lækker singlemad uden madspild.Indkøb er svært til små portioner, da butikker som regel sælger...
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel og smagsgiver med en kæmpe gevinst ikke alene for brødets
kvalitet, men også for din fordøjelse.
Når du bruger surdej, skal dejen langtidshæve. På kur...
Ny inspiration til en sammensat madoplevelse af små kolde og varme retter. På 5 timer en lørdag fra kl. 9.00 til 14.00 laver vi sammen en damefrokost, hvor vi leger med smage og indhold, og alle (køn) er velkomne. Her vil være nye variationer af t...
Dette kursus er
for dig, der ikke kan tåle gluten (har cøliaki) eller for dig, som blot
vil have mindre gluten i det du bager.
Her bager vi
forskellige kager og brød uden gluten - men som minder om de kager, vi
kender i forvejen - og vi b...
Lær at lave simpel og velsmagende vegetariske retter med bælgfrugter.Vi tilbereder velsmagende og simple vegetariske retter med:• Bønner • Linser• Ærter.Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre...
Vi arbejder denne lørdag med kager og andre søde sager, som skaber et vildt kage- og dessertbord, også selvom du ikke kan tåle gluten. Selvom du ikke tåler gluten, så skal du stadig kunne få kager, som minder dig om alt det, som alle andre spiser,...
Slik kan godt laves lidt sundere og uden raffineret sukker i, uden det behøver at være kedeligt! Hvordan laver du fx en lækker "toblerone" af mørk chokolade, mandler og honning? After Eight, snacks med dadler og nødder, geléruller af bær, energiku...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i brød, bagværk og desserter? På dette kursus lærer du:• Om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken • Hvordan linser og ærter kan erstatte nødder• Hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel.På dette kursus lærer du om kikærtens mange muligheder for anvendelse.Vi laver forskellige retter med kikærter, og det er med:• Kogte kikærter • Kikærtemel• Vandet fra kikærtedåsen, aquafaba, som...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer...