Kursus på 3 mødegange med et nyt tema hver gang:1. mødegang: BønnerDe nye officielle danske kostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen.På kurset skal vi lave velsmagende og s...
Den danske kok og tidligere restauratør, Umut Sakarya, har engang sagt, at ”en god flæskestegssandwich kan få folk til at tude”. Han har aldrig lagt skjul på, hvor begejstret han er for det traditionelle danske køkken, som han selv først stifted...
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Vi skal på dette kursus sammen lave lækkert bagværk af gærdej, fx kanelsnurrer, kardemommesnurrer, thebirkes ... uhmm, det bliver godt! Du får også tips til at arbejde med gærdej, så dit...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og...
Svampetur søndag den 24. sptember 2023Vi mødes ved Kathrinelund Naturlegeplads kl. 11. Herefter går vi i samlet flok over i Sønderskoven og finder gode svampe i skovbunden, som vi efterfølgende bruger til at tilberede 2-3 retter lækker mad ove...
Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i...
Oplev smagen af blomsters forskelligheder, når nektaren har været gennem honningbiernes, og biavlerens, kyndige behandling. Honning smager mere end sødt, og indeholder duft- og smagsvarianter, der kan bidrage til udsøgt smag...
På dette lagkagekursus bliver du mesterbager i forskellige lagkager.Du lærer at lave de helt rigtige cremer og konsistenser og det flotte pynt.Kom med i køkkenet, hvis du har en bager i maven!Du skal påregne en udgift til ingredienser på ca. kr. 1...
Hvad skal man være opmærksom på, når man køber
olivenolie? Hvorfor er der forskellige kategorier af olie? Hvordan bliver
olivenolie lavet, og hvor stor betydning har olivensort og høsttidspunkt for
smagen? Det har du nu mulighed for at finde ud...
En
svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går en tur i skoven og
indsamler forskellige svampe.
Vi
spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan de spises – eller er de
giftige? Hvilken betydning har de i skovens kre...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Med naturvejleder Søren Risborg, kok Flemming Graff Horup og forfatter Henrik Bugge Mortensen som guider, inviterer vi på en oplevelsesrig dag i Rold Skov. Vi skal bl.a. bygge en jordovn, hvor vildtkødet til dagens menu tilberedes. Der skal snitte...
Lyder det tiltalende med duften af bål, en kold
øl og lyden af lækkert mørt kød, der syder i smør på en varm pande?
Så kom med på en super hyggelig herretur i det
fri.
Sammen med Friluftsvejleder og
outdoormand, Morten Holm fra Holm outdoor...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Kom med når vi søndag den 1/10 inviterer til et spændende
’bag om smagen’ arrangement på Ballebro Færgekro. Der serveres et lækkert kaffebord
med bl.a. klassikeren brødtorte, Ballebro kringle, husets småkager og andet lækkert. Mens vi nyder kaff...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Bushcraft er en ældgammel færdighed, som i de seneste år er
blevet meget populær. Hvad skal vi bruge det til i vores moderne verden?
Hvordan kan det praktiseres og hvordan kommer jeg i gang? Kom til et spændende
foredrag om de basale færdighed...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens kre...
Tapas er en utrolig populær spise og findes i mange varianter - på denne workshop skal vi lave en skøn vegetarudgave af tapas, og her er mulighederne også mange. Kom med i køkkenet sammen med Mette Lolk fra Vegetar For Alle og bliv inspireret...
LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Se dem her: holdtag:bagomsmagen holdtag:weekendkursus Ciderbrygning - sådan kommer du i gangHar du flere æbler end du kan spise? Så brug dem til at bygge...
En aften med italiensk madlavning
Kom med til en aften i det lækre italienske køkken. Vi hygger os med madlavningen og spiser sammen bagefter. LOF Bag om smagen har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at
klikke...
Kom med til gastro-aften på Iller Slot - spise & overnatningsstedet i de naturskønne omgivelser få skridt fra Gendarmstien på Broagerland. Her skal vi først på en kort gåtur rundt i naturen omkring slottet, hvor vi skal smage på nogle små hapsere...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne hjemmelavede flødeboller fra bun...
Vi mødes ved shelterpladsen på P-pladsen lige overfor
Stationsvej 32 i Tapdrup, 8800 Viborg.
Link
til mødested
Herefter går vi 200 m ned til Nørreåen og prøver at fange
signalkrebs til vores frokost.
Vi tilbereder krebsene over...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Her lærer du at lave mad med grønsager i centrum, hvordan du gør maden velsmagende, så din hverdagsmad bliver både sund og festlig. Siden jeg var barn, har jeg selv dyrket grønsager og har derfor livet igennem spist mange grønsager. Kurset handler...
Er du vild med lakrids? Her lærer du at lave lakridser! Du får også viden om at eksperimentere videre derhjemme med flere slags lakridser. Holdet for dig, der elsker lakrids, og hvor du ved, hvad der er i. Vi bruger gode råvarer, naturligvis!Holde...
Kurset henvender sig til alle begyndere og lidt øvede i det at lave kryddersnapse og likører. De mest gængse kryddersnapse vil blive gennemgået og der vil på kursusdagen blive mulighed for div. smagsprøver, gennemgang af relevant litteratur samt e...
Tag med på en rejse igennem det autentiske thailandske køkken med Michael Arvedlund, som i over 30 år har lavet mad til private, til foreninger og diverse kurser i professionelt og privat regi. Adskillige års arbejdsophold som biolog i Sydøstasien...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, brød og desserter med hele kikærter, som vi kender dem, men også med kikærtemel og vandet fra kikærtedåsen,...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Tranum Mølle Destilleri er et lille
destilleri etableret i soklen på den nedlagte og delvis nedrevne Tranum Mølle.
Vi producerer gin, snaps og akvavit. Vi laver også ginsmagninger, hvor vi
smager skarpe gins, hører røverhistorier, ser destiller...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet
forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys
chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi
chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Ummh, findes der noget bedre end en lækker, varm suppe på en råkold efterårs/vinterdag? På denne workshop lærer vi at lave suppe fra bunden med sæsonens friske råvarer. Vi skal både lave hønsekødssuppe og fyldige grøntsagssupper med bl.a kartoff...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
Vidste du, at bønner, linser og ærter kan
bruges i bagværk? På dette kursus skal vi lave flüte og knækbrød med linser,
romkugler og brownie med sorte bønner, chokoladebarer og konfekt med linser og
chokolademousse på vandet fra kikærtedåsen....
Olivenolie er meget mere end et fedtstof man bruger i salatdressing. Ekstra jomfruolivenolie er en smagsgiver, en smagsforstærker og et plantebaseret og uraffineret alternativ til de fedtstoffer vi ellers omgiver os med. På denne workshop åbner...
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel og smagsgiver med en kæmpe gevinst ikke alene for brødets
kvalitet, men også for din fordøjelse.
Når du bruger surdej, skal dejen langtidshæve. På kur...
Workshop - juleguf med honning
Honning er meget mere end honningmadder! På denne workshop
vil vi fremstille lækre snacks til julen og andre lækkersultne lejligheder.
Vi skal lave honningristede mandler, marcipan og
honningkarameller. Du...
Kurset er for dig, der allerede har lært at bage med surdej, men som ønsker mere inspiration og gode tips. Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel og smagsgiver med en kæmpe gevinst ikke alene fo...
Gå en tur - Hvor svært kan det være? Nogle gange temmelig svært faktisk også selvom vi godt ved at det er sundt for os. Kom ud og gå en tur sammen med tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Else Merete Knoop og tidligere skovfoged Hans Christian Olse...
Hvor mange retter kan du lave med bønner? Kender du til opskrifter, hvor bønner kan bruges til pastaretter, salater, supper, dips, brød og desserter? Kan du variere med kikærter, kidney- cannellini- og edamamebønner, sorte og hvide bønner? Kender...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet
forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys
chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi
chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Tag med på en rejse igennem det autentiske vietnamesiske køkken med Michael Arvedlund, som i over 30 år med stor begejstring har lavet mad til foreninger og diverse kurser i professionelt og privat regi. Adskillige år års arbejdsophold som biolog...
Julebagekursus Duften og smagen af hjemmebag hører julen til, og på
julebordet skal der intet mangle. På denne workshop dykker vi ned i de gode gammeldags julesmåkager, og skal bl.a. lave vores egne vaniljekranse, fedtkager, fedtebrød og fins...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Kom og få en spændende introduktion til det spændende japanske køkken med Michael Arvedlund, som i over 30 år har lavet mad i professionelt og privat regi. Mange års arbejdsophold som biolog i Sydøstasien bl.a. Thailand, Malaysia, Indonesien, Sing...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Bælgfrugternes Dag – mad med
bønner, linser og ærter
I anledningen af mærkedagen,
skal vi på dette kursus lave lækker og nem hverdagsmad med bønner, linser og
ærter. Du vil blive introduceret til alverdens forskellige bælgfrugter, deres
e...
Kom med når LOF Syd og Ballebro Færgekro sammen inviterer
til ’Badehotellet aften’ torsdag den 21. marts med 2-retters klassisk dansk
menu, kaffe/te med sødt og et spændende foredrag med skuespiller Lars Ranthe: ”Fra
baggården til Badehotellet’....
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer fre...