I
1876 startede A. P. Lorentzen med en lille hjemmeproduktion af hvidtøl i
Nørregade 44 i Skive. Blev overtaget af Christian Christiansen i 1895 som
udvidede bryggeriet og delte virksomheden i et ølbryggeri som han gav navnet
Thordal efter sin...
🌿 Hvad har skoven at byde på i denne uge? 🌿Tag med Bibi på en sanselig opdagelsesrejse i naturen! 5 mandage inviterer hun dig med ud i skoven, hvor vi sammen udforsker skovens skatte – og det er meget mere end bare de spiselige!✨ Hvad opl...
Kurset er for dig, der allerede har lært at bage med surdej, men som ønsker mere inspiration og gode tips - vi bager bl.a. spinatboller, pizza, pitabrød og måske rugbrød. Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
I
1876 startede A. P. Lorentzen med en lille hjemmeproduktion af hvidtøl i
Nørregade 44 i Skive. Blev overtaget af Christian Christiansen i 1895 som
udvidede bryggeriet og delte virksomheden i et ølbryggeri som han gav navnet
Thordal efter sin...
🥦
Lær at lave simpel og velsmagende vegetariske retter med bælgfrugter
Vi tilbereder
lækre og simple vegetarretter med:
🫘
Bønner
🌾
Linser
🌿
Ærter
Du får viden og
inspiration til, hvordan du kan dække dit proteinbehov med mindre kød...
👨🍳
Mænd laver mad! 🔥
- Madlavningskursus
for mænd
Er du klar til
at tage køkkenet med storm? 💪
Vil du lære, hvordan du laver mad, der smager rigtig godt – og som
passer perfekt til en god bøf eller en saftig kotelet? 🥩
- og udvide dit...
Vidste du,
at bælgfrugter kan bruges i brød, bagværk og desserter? 🫘
På dette kursus
lærer du:
🍬
Om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken
🌰
Hvordan linser og ærter kan erstatte nødder
🍞
Hvordan bagværk kan holde sig frisk l...
🍬
Er du vild med lakrids? 🍬
Så er dette holdet for dig! Her lærer du at lave dine egne lakridser – og du
får masser af inspiration til at eksperimentere videre derhjemme med
forskellige smagsvarianter 👩🍳
✨
For dig, der elsker lakrids – og...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug...
Har du smagt gumbo fra det kreolske køkken i New Orleans’ franske kvarter, streetfood på gaden i Vietnam, mamma’s hjemmelavede pasta og tomatsovs i Toscana, en fastfood sandwich med oksestrimler og chimichurri på havnen i Buenos Aires eller måske...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
🍞
Oplev duften af hjemmebagt brød med surdej!
Der er ikke
noget bedre end duften af nybagt brød – og med surdej får du både et brød med
uimodståelig smag og ekstra gode fordøjelsesegenskaber. Surdejen fungerer både
som hævemiddel og smags...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
🍥
Lav de lækreste flødeboller på dette kursus!
Hvad får du
på kurset?
🍫
Du lærer også at temperere chokolade
💡
Du får tips & tricks af Jutta
📖
Du får opskriften med hjem
Glæd dig til en
hyggelig og sød dag fyldt med flødeboller i særklass...
Få viden om meltyper og afprøv forskellige bageteknikker, så du får de resultater du ønsker, når du bager derhjemme. Udgangspunktet er enkelthed og nemme opskrifter – hvor hovedingrediensen er glutenfri havremel suppleret med rismel og majsmel.Har...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens kr...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter er bønner, linser og ærter.Klimaaftrykket for bælgfrugter er lavt, de er super sunde og så mætter...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Få viden om meltyper og afprøv forskellige bageteknikker, så du får de resultater du ønsker, når du bager derhjemme. Udgangspunktet er enkelthed og nemme opskrifter – hvor hovedingrediensen er glutenfri havremel suppleret med rismel og majsmel.Har...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
🧆
Kikærter kan meget mere end hummus og falafel
På dette kursus
lærer du om kikærtens mange spændende anvendelsesmuligheder.
Vi laver
forskellige retter med kikærter – blandt andet med:
🥣
Kogte kikærter
🌾
Kikærtemel
🥚
Aquafaba (vand...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel. Kikærter og bælgfrugter er også en ny - eller genopdaget - måde at spise mere bæredygtigt og klimavenligt.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, b...
Selvforkælelse behøver ikke betyde usunde valg – på dette kursus lærer du at nyde dine yndlingsretter i en sundere, mere balanceret udgave. Vi tager udgangspunkt i klassiske comfort-retter og forvandler dem til nærende måltider fyldt med smag,...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel. Kikærter og bælgfrugter er også en ny - eller genopdaget - måde at spise mere bæredygtigt og klimavenligt.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, b...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
Få ny energi i madpakken – og glæd dig til frokosten igen!
Er du træt af kedelige madpakker og gentagelser uge efter uge? På dette kursus lærer du at forvandle dine madpakker til farverige, lækre og næringsrige måltider, som både smager fantas...
Oplev grøntsagernes magi – en inspirerende workshop i det grønne køkken
Vil du lære at lave grøn mad, der både smager fantastisk, ser indbydende ud og mætter? Så er denne workshop noget for dig! På få timer guider vi dig gennem en række lækre,...
🎄
Julens sødeste kursus: Lær at lave fyldte chokolader
Fyldte
chokolader hører julen til – og de vækker altid glæde ❤️
Hvad enten de nydes i stearinlysets skær eller gives som hjemmelavet julegave,
så spreder de smil hos både store og små.
P...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Har du lyst til at få nemme opskrifter, viden om og gode teknikker til hvordan man kan få flere bælgfrugter ind i sin hverdag. Denne dag er i bælgfrugternes selskab - hvor der både laves brød, konfekt, kager og desserter. Vidste du, at bælgfrugter...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel. Kikærter og bælgfrugter er også en ny - eller genopdaget - måde at spise mere bæredygtigt og klimavenligt.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, b...
Boost din kost med lækre og proteinrige retter – en smagfuld workshop for alle med fokus på sundhed og mæthed
Vil du lære at lave måltider, der både smager fantastisk og giver din krop den næring, den har brug for? På denne workshop sætter vi...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel. Kikærter og bælgfrugter er også en ny - eller genopdaget - måde at spise mere bæredygtigt og klimavenligt.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, b...
🎄
Julebag i køkkenet – kom og bag!
Nu dufter det
snart af jul i køkkenet! Vi tænder ovnene, ruller dejen ud og bager masser af
lækre småkager sammen 🍪
Glæd dig til en hyggelig dag med julestemning, duft af kanel og sprøde småkager
– og ja, d...
Kom med til en underholdende aften med ølsmagning og
lækre smagsoplevelser af stifter og brygmester Casper Møller fra Skovlyst! Kom
sammen med dine venner, kone/kæreste/mand, nabo eller måske dine kolleger?
Du får en helt ekstraordinær oplev...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel. Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel.
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel. Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
🍫
Lav sundere slik uden raffineret sukker!
Slik
behøver ikke være kedeligt – snarere tværtimod! På dette kursus lærer du at
trylle lækre, sunde godbidder frem, som alle vil elske.
Hvad
kan du lave?
🍬 “Toblerone” af mørk chokolade,
mandler...
🥖
Surdejskursus – Lækkert brød med smag og sundhed 🥖
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
På dette kursus dykker vi ned i surdejens verden, hvor smag, håndværk og god
fordøjelse går hånd i hånd 🫶
Surdej fungerer
som båd...